LAST NEWS

17 maart

 

BK Teams 2019, Zemst

 

In het finale weekend van het Belgisch Kampioenschap Curling voor teams wist uiteindelijk na vele spannende wedstrijden N19/Campina de titel in de wacht te slepen. Na wat puntverlies onderweg werden de belangrijke wedstrijden gewonnen en is daarmee hun 3e titel op 4 jaar tijd een feit. Steengoed/Zemst werd 2e en Verreycken/Zemst 3e. In totaal namen 13 teams deel aan het BK.

11 maart

 

BCL League Rounds 1,2, Zemst

 

De BCL League, onze nationale curling competitie, is aan zijn finale fase begonnen. Nog 7 teams, de ploegen in de hoogste divisie, A, maken kans om N19/Campina op te volgen als kampioen van de nationale competitie.

De uitslagen, programma en standen kunt U altijd terugvinden op onze uitslagen pagina in tabblad B van seizoen 2018/2019.

15,16 februari

 

BK Teams voorrondes, Zemst

 

Dit weekend werden alle voorronde wedstrijden in de twee groepen afgewerkt. In totaal 13 teams kwamen uit tegen elkaar om te bepalen welke teams door zouden gaan naar de finale groep bestaande uit 8 ploegen en welke teams in weekend 2 moeten gaan spelen voor de plaatsen 9 tm 13.

Op 16 en 17 maart weten we wie Steengoed/Zemst op zal volgen als BK Winnaar.

3 februari

 

Open Air Toernooi, Zwitserland

 

Een team van Campina Curling Turnhout speelde afgelopen weekend een Open Air Curling Toernooi in op de Zwitserse Alp Raguta op bijna 2000m hoogte.

Het team met Stefan Van Dijck, Jan De Swert, Jan Michiels en Bart Palmans behaalde ook nog eens een knappe derde plaats in dit Internationale curling gezelschap. Een unieke ervaring.

10 februari

 

BCL League Round 1, Zemst

 

In ronde 1 van de tweede helft van onze BCL League, de nationale curling competitie, werden maandagavond twee wedstrijden gespeeld in Divisie A.

Verreycken/Zemst trad in de arena tegen promovendus Curl Jam/Zemst en won met 10-3. In de andere match versloeg Steengoed/Zemst met duidelijke cijfers CC Tilburg. Het werd uiteindelijk 10-1.

27 januari

 

BK Dubbels, Zemst

 

In Zemst is afgelopen weekend het tweede BK voor Dubbels gehouden. Jeroen Spruyt en Daan Yskout troefden in een spannende finale de titelverdedigers Tom Van Waterschoot en Timothy Verreycken af. Beide teams zijn afkomstig van CC Zemst. Stefan Van Dijck en Bart Palmans van Campina Turnhout legden beslag op het brons. In totaal speelden 12 teams mee om de Belgische Titel.

24 januari

 

BCL Competitie Round 2 match 1, Zemst

 

Taxandria/Campina Turnhout en Founders/Gent speelden hun eerste match in Divisie B van de Finale Fase van de Belgian Curling League. In een spannende match wist Taxandria een 3-4 achterstand om te buigen in een 8-4 zege en pakten daarmee een belangrijke zege in de strijd voor promotie naar Divisie A. In totaal spelen de teams van Divisie B een 5-tal wedstrijden.

12/13 januari

 

Clubkampioenschappen, All Clubs

 

Bij de drie clubs werd telkens een ronde gespeeld van de eigen clubkampioenschappen. Ieder seizoen weer een strijd waar de onderlinge eer op het spel staat.

Bij Zemst was het ronde 9, leider is Dirk Heylen. Bij Campina Curling Turnhout werd ronde 4 gespeeld, koploper is Stefan Van Dijck. In Gent was het ronde 5, huidig koploopster is Lies Hens die voorlopig alle heren achter zich laat.

4/5/6 januari 2019

 

New Years Cup Campina, Zemst

 

Het curling jaar 2019 werd gestart met wat nu al een prachtige traditie is: De door Campina Turnhout inmiddels voor de 2e maal georganiseerde internationale New Years Cup op de banen in Zemst.

Het was een spannend weekend met 16 internationale teams die op 3 dagen de titel uitmaakten. Winnaar werd het Canadees Nederlandse team: Scotty doen's Know.

LAATSTE NIEUWS