LAST NEWS

20-27 april


WK Mixed Doubles, Stavanger/Noorwegen


In het Noorse Stavanger was er voor de tweede maal in de historie een Belgisch Team aanwezig op een WK Mixed Doubles. 

België speelde met Dirk Heylen en Veerle Geerinckx. In de 1e match: 1-14 vs Schotland, in de 2e match 3-11 vs Duitsland. Wedstrijd 3 tegen Estland: 3-13. W4: België-Noorwegen 2-9. W5: België-Mexico 8-3. W6: vs Litouwen 4-10.


20-27 april


WK Seniors Men, Stavanger/Noorwegen


Voor de 4e maal op rij was er op het WK Seniors Men een Belgisch team aanwezig. Onze Belgian Black Ducks speelden in de samenstelling: Robillard, Suter, Hermans en Fitzpatrick.

In de eerste wedstrijd verloren ze met 4-7 van Denemarken, in de 2e match was er een 3-9 verlies tegen het sterke team van de USA. Wedstrijd 3: een 4-9 tegen Letland, match 5: 6-10 verlies vs Wales. W5: 10-4 zege op Finland.

12-17 april


EK Heren-C, Brasov/Roemenië


In het Roemeense Brasov streden de Europese C-Landen om promotie naar de B-Groep in november. Bij de Heren waren onze Belgische Red Rocks actief.

Met spelers Verreycken, Van Waterschoot, Spruyt, Meijlaers en Van Looy werd België 6e na 5 zeges, 1 verlies na extra end en 3 reguliere verliespartijen.

Timothy Verreycken werd recordinternational met 79 caps.


29,30,31 maart


Viry-Cup, Viry


In Frankrijk werd de 41ème Viry-Cup International gespeeld. Tussen de 16 team streden ook twee ploegen van Zemst om de prijzen.

Het team van Jeroen Spruyt, Bram Van Looy, Danielle Berus en Stephane Vandermeeren won knap het toernooi door 4 zeges en 1 gelijkspel. Ook een team met Dirk Heylen, Wim Van Doninck en Martijn Van De Walle speelde mee.

28,30,31 maart


BCL, Zemst


Voor de BCL Competitie werden deze dagen verschillende wedstrijden gespeeld. In Divisie A wonnen Tilburg en Verreycken van Canadians en Brewer's Ducks.

In Divisie B wonnen Taxandria, Efteling en Founders hun wedstrijden en zetten zich daarmee bovenin de stand. Er worden dit weekend nog enkele matches bestreden en U vindt alle resultaten op onze BCL pagina.

26,27 maart


Clubkampioenschappen, Zemst,Gent,Turnhout


Bij onze drie clubs werden deze week speelrondes gehouden voor het clubkampioenschap.

In Gent is het volledig afgewerkt en kroonde Lies Hens zich tot clubkampioene, net voor Koen Eylenbosch en Roel Kint. In Turnhout wist Stefan Van Dijck 1 speelronde voor het einde al de titel te pakken. In Zemst ligt de strijd nog volledig open en valt de beslissing pas in mei.

17 maart


BK Teams 2019, Zemst


In het finale weekend van het Belgisch Kampioenschap Curling voor teams wist uiteindelijk na vele spannende wedstrijden N19/Campina de titel in de wacht te slepen. Na wat puntverlies onderweg werden de belangrijke wedstrijden gewonnen en is daarmee hun 3e titel op 4 jaar tijd een feit. Steengoed/Zemst werd 2e en Verreycken/Zemst 3e. In totaal namen 13 teams deel aan het BK.

11 maart


BCL League Rounds 1,2, Zemst


De BCL League, onze nationale curling competitie, is aan zijn finale fase begonnen. Nog 7 teams, de ploegen in de hoogste divisie, A, maken kans om N19/Campina op te volgen als kampioen van de nationale competitie.

De uitslagen, programma en standen kunt U altijd terugvinden op onze uitslagen pagina in tabblad B van seizoen 2018/2019.

15,16 februari


BK Teams voorrondes, Zemst


Dit weekend werden alle voorronde wedstrijden in de twee groepen afgewerkt. In totaal 13 teams kwamen uit tegen elkaar om te bepalen welke teams door zouden gaan naar de finale groep bestaande uit 8 ploegen en welke teams in weekend 2 moeten gaan spelen voor de plaatsen 9 tm 13.

Op 16 en 17 maart weten we wie Steengoed/Zemst op zal volgen als BK Winnaar.

LAATSTE NIEUWS