LAST NEWS

12 augustus 2018

 

Summer Cup, Zoetermeer

 

Waar de meeste mensen nog aan zon, zee en strand denken maakten de eerste Belgische curlingspelers alweer de eerste stappen op het curlingijs. Tijdens de Summer Cup in het Nederlandse Zoetermeer kwamen twee Belgische teams in actie. Het team van Walter Verbueken finishte als 8e en de ploeg van Dirk Heylen eindige als 10e. We verheugen ons alvast op een geweldig curlingseizoen!

25 april 2018

 

Clubkampioenschap Finaleronde, Zemst

 

Bij Curling Club Zemst was het dit seizoen een lange strijd om het eigen Clubkampioenschap. Veel spelers wisselden elkaar af om de topposities maar uiteindelijk was het Daan Yskout die verdiend de titel pakte.

Hij liet Dirk Heylen en Wayne Fitzpatrick achter zich en volgde daarmee Wim Van Doninck op als titel houder bij deze club.

21-28 april 2018

 

WK Seniors Heren, Östersund

 

De Belgian Black Ducks, ons nationale seniors herenteam, speelde het WK in het Zweedse Östersund. In een zeer stevige poule met Turkije, Frankrijk, Engeland, Canada, Zwitserland, Duitsland trof het team een aantal zeer aantrekkelijke tegenstanders op het ijs.

Er werden geen wedstrijden gewonnen ondanks volop kansen hier toe.

11-16 april 2018

 

EK Heren-C, Kopenhagen

 

Ons herenteam Red Rocks speelde in het Deense Kopenhagen het EK Heren in de C-Groep. Ondanks een sterk toernooi finishte België op de ondankbare 5e plaats door mindere LSD shots (evenals we in november in de B groep voorhadden)

Het was een stevig deelnemersveld met oa het Deense thuisteam. België haalde 4x winst en 3 verliespartijen.

9 april 2018

 

BCL Competitie, Ronde 7, Zemst

 

In de laatste ronde van de Nationale Competitie was er nog een laatste match te spelen: de teams van Robillard en Verbueken gingen voor een revanche match van de afgelopen EK Challenge voor Heren Senior teams waar de Brewer's Ducks zich kwalificeerden.

Het team van Robillard, Fitzpatrick, Hermans, Van Tassel won met 8-3 en eindigde zo nog 5e.

 

29 maart 2018

 

BCL Competitie, Ronde 7, Zemst

 

In de laatste ronde van de Nationale Competitie wisten de teams van N9 en Karingu Akuma beide een zeer ruime zege te halen tegen Curl Jam en Gent.

Campina/N19 legde hiermee beslag op de eerste Nationale Titel in competitievorm. De laatste match zal op 11 april worden gespeeld tussen de Brewer's Ducks en Zemst/Robillard.

28 maart 2018

 

Clubkampioenschap CCZ Ronde 14, Zemst

 

Het begint zeer spannend te worden naar het einde toe van het CCZ Club Kampioenschap. Momenteel vieren deze spelers de ranking aan:

- Daan Yskout 167,9

- Dirk Heylen 145,0

- Wayne Fitzpatrick 134,3

 

 

25 maart 2018

 

Belgisch Kampioenschap Teams, Zemst

 

In het finaleweekend van het BK Teams Curling te Zemst wist team Steengoed van de Zemstste Club beslag te leggen op de titel. Spelers van het team zijn Nils Béosier, Dirk Heylen, Wim Van Doninck en Kris Truyens.

In een spannende finale versloegen ze Taxandria van Campina Curling. De derde plaats was voor Iron Fruit van Zemst en de 4e voor de Canadians Zemst.

 

 

19 maart 2018

 

BCL Competitie Ronde 7, Zemst

 

De laatste ronde van het eerste jaar van de nationale competitie werd ingezet met de wedstrijd tussen Campina Taxandria en Steengoed Zemst. Het team uit Turnhout won overtuigend met 10-4.

Hierdoor wist de ploeg van Dirk Stabel, Sarah Megens, Kevin Cox, Tom Scheyltjens en Jan Hermans definitief beslag te leggen op de 4e plaats.

 

 

LAATSTE NIEUWS